23.08.2016

Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на КНР в България Н. Пр. Джан Хайджоу

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с Н. Пр. Джан Хайджоу, който е посланик на Китайската народна република (КНР) в България от месец юли тази година. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между двете страни, както и възможностите за бъдещо сътрудничество в сферата на бизнеса, енергетиката, земеделието, инфраструктурата, туризма и образованието. „Всички тези сектори дават добри възможности за развитие на добри връзки между България и Китай. Показателно за отношенията между двете страни е това, че стокообменът бележи ръст“, посочи Цветанов.

Цветан Цветанов и Джан Хайджоу разговаряха и за работните посещения, осъществени от българска страна в Пекин, които стимулират сътрудничеството с Китай в много сектори. Китайският посланик в България оцени високо посещенията от страна на премиера Бойко Борисов, на председателя на парламента Цецка Цачева и на президента Росен Плевнелиев. По думите му, тези визити са знак от най-високо държавно ниво за засилване на връзките между двете страни.

„България дават много възможности за развитие и за бизнес инвестиции в региона“, посочи Цветанов и изрази възхищението си от постигнатото от Китай в икономически план. „Тези работни срещи, които осъществяваме, целят да затвърдят и надградят постигнатото в двустранните отношения между София и Пекин“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

< Назад