19.12.2018

Цветан Цветанов пред ГЕРБ-София: Европейските избори догодина ще бъдат политически тест за ГЕРБ преди местния вот

Европейските избори догодина ще бъдат политически тест за ГЕРБ преди местния вот по-късно през 2019 г. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред 700 членове и симпатизанти на ГЕРБ-София. Всички те изгледаха спектакъла „Царицата на Чардаша“ в Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Възможността да се насладят на легендарната оперета бе осигурена от народните представители от ГЕРБ-София и от общинските съветници от ГЕРБ в СОС.

„Очертава се 2019 година да бъде ключова. На изборите за членове на Европейския парламент през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер“, посочи Цветан Цветанов пред препълнената зала на музикалния театър. Той допълни, че през есента на същата година предстои и местен вот, който също няма да бъде лек. „Към кмета Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата й“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов благодари на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ-София за активната им работа. Също така изказа своята признателност към директора на Националния музикален театър Марияна Арсенова за това, че от години е стожер на културната дейност както в София, така и в цялата страна. Тази година музикалният театър отбелязва 100 години професионална оперета в България и 70 години от създаването на театъра, като по този повод Арсенова получи почетния знак на Столична община.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова също сподели своите очаквания, че 2019 година ще бъде много важна. „Когато работим заедно и сме сплотени, няма непреодолими препятствия и непостижими цели. През годините доказахме, че в София сме добър екип и вярвам, че това пряко личи от резултатите от нашата дейност“, подчерта Фандъкова и благодари на цялата софийска структура на ГЕРБ за подкрепата.

На свой ред областният координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов отбеляза, че докато други политически сили създават напрежение и противопоставяне, ГЕРБ предпочита да гради и посредством реални резултати да говори на хората.

 

 

< Назад