30.09.2014

Цветан Цветанов: Европейската солидарност е силна, когато има силни национални правителства

Европейската солидарност е силна, когато има силни национални правителства. Всеки един от нас, като българин, се нуждае от тази солидарност и ние трябва да работим, за да я запазим. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и водач на парламентарната листа на партията за Великотърновски регион Цветан Цветанов във Велико Търново. Той подчерта, че когато говорим за силна и обединена България, няма как да не говорим за силна и обединена Европа. „След нашата убедителна победа, ние им дадохме шанс да кандидатства и реализира различни оперативни програми. ГЕРБ върна доверието на Брюксел, имаше своя управленски мандат 2009-2013, но преди всички ГЕРБ имаше своя лидер, който изведе страната напред и то в икономическа криза. Всеки един от нас, като жител на България, се нуждае от Европейската солидарност, а тя е силна, когато има и стабилни правителства”, заяви Цветанов.

 

Според Цветан Цветанов през последната година и няколко месеца България е изгубила посоката си. “Имахме правителство на задкулисието, което беше само, за да създава хаос. България се нуждае от стабилност, трябва да се възползва от европейската солидарност”, посочи той. По думите му, реалните пари, които могат да дойдат в България за периода 2014-2020 година са в размер на около 32 милиарда лева. „Това са средства, които ще отидат за земеделие, образование, култура, екология. Образованието има нужда от инвестиции и иновации и можем да го направим, когато имаме стабилно правителство”, обясни Цветанов.

 

Цветан Цветанов посочи, че Велико Търново е получил най-силната подкрепа в настоящата кампания от страна на генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез. „Той е голям приятел, както на България, така и на ГЕРБ. Защото когато през 2006 година ние започнахме, това беше човекът, който протегна ръка на ГЕРБ и вярваше в ГЕРБ. Той спомогна за присъединяването на партията към най-голямото политическо семейство в Европа – Европейската народна партия през 2008 година”, обясни Цветанов. По думите му, неслучайно ГЕРБ получава подкрепа от Испания, Италия, Германия и Франция, както от всички лидери на ЕНП, всички ръководители на съответните държави. Водачът на листата на ГЕРБ в Търново подчерта, че значението на местната власт в България е не по-малко важно и изказа благодарност на кметовете на Стражица, Елена. Горна Оряховица, Лясковец, както и на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

 

< Назад