26.09.2022

Чавдар Божурски: Кандидатите под номер 24 са професионалисти с опит, визия и смелост

Персонална защита на живота, имуществото и личното достойнство на всеки е основен приоритет за ГЕРБ. Доказахме го и в трите кабинета с премиер Бойко Борисов. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в 21 МИР Сливен Чавдар Божурски. „Хората са уморени от хаоса и несигурността. Искат предвидимост. Искат да знаят към кого могат да се обърнат и кого да държат отговорен за важните решения в държавата“, коментира Божурски. По думите му в периода, в който е бил областен управител на Сливен, е било регистрирано драстично намаление на битовата и тежката престъпност. „Имаше устойчива тенденция на намаляване на регистрираните убийства, кражби и грабежи. Растеше разкриваемостта. Но след средата на 2021-а година тези тенденции се обърнаха, а с това нараснаха и притесненията на хората. Силно осезаемо е влошаването на показателите, свързани с незаконната миграция, пътния травматизъм и тежките посегателства срещу личността“, каза още Чавдар Божурски.
Той е категоричен, че хората усещат всичко това и се притесняват. „При срещите ни в селата те коментират, че до средата на миналата година кражбите и набезите в домовете им са били рядкост, но сега престъпността в малките населени места се увеличава, а това много ги притеснява и плаши“, обясни Божурски.
За да се справят с тежката криминогенна обстановка в страната, от ГЕРБ-СДС ще възстановят закритите от бившето политическо ръководство на МВР Районни полицейски управления, полицейските участъци и граничните полицейски участъци. Ще се увеличат екипите, посещенията и срещите в малките и отдалечени населени места, които с присъствието си превантивно ще предотвратяват нарушения на обществения ред. Ще продължи оборудването на областните дирекции и районните управления на МВР с полицейски автомобили за противодействие на конвенционалната престъпност, както и с необходимата екипировка за служителите. „Вярвам, че обществото вече осъзна, че ГЕРБ и СДС нямат реална алтернатива в управлението. България трябва да се върне на пътя на стабилността и предвидимостта. Предстоят месеци, в които трябва да защитаваме хората. Предстоят месеци, в които трябва да се взимат важни решения, за да се справим със задаващата се трудна зима. Трябва да помислим как да се справим с предизвикателства като растящите цени на електроенергията и горивата, със здравната криза. Ясно е, че само ГЕРБ и СДС имат силите, опита и експертизата, за да преведат страната през трудните моменти. Надявам се да има висока избирателна активност, защото изборите уморяват и партиите, и избирателите“, каза още Чавдар Божурски. Той е категоричен, че кандидатите под номер 24 в цялата страна са професионалисти с опит, визия и смелост. „Ние умеем да обединяваме, да признаваме грешките си и да работим в интерес на гражданите“, допълни кандидатът за народен представител.
На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.

 

< Назад