08.12.2017

Боян Петров, Боян Бенев и над 100 българи участваха в третото издание на конференцията Моята мечта за България

Алпинистът и изследовател Боян Петров, серийният предприемач Боян Бенев и над 100 български професионалисти от Брюксел участваха в третото издание на конференцията Моята мечта за България, организирана от българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Темата на провелото се на 07 декември 2017 г. в Брюксел събитие беше „Рискът и успехът в България“.

„Вярвам, че имаме нужда от много дълбок и откровен разговор за това в каква България искаме да живеем утре. Боян Петров и Боян Бенев са личности пред които няма граници, но и хора, които са здраво стъпили на земята. Както в алпинизма, така и в бизнеса, оценката на рисковете и възможностите са ключови за успеха. Нека да помислим какви са възможностите и шансовете за успех ако решим да работим заедно за България, но и какви са рисковете, ако не го направим сега. Важно е да постигнем обществен консенсус за необходимите условия, които ще помогнат за това. Моята мечта е за една високо-образована България, в която стремежът за модернизация и просперитет е постоянен и споделен,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел, чиято инициатива е ежегодната конференция Моята мечта за България.

„От върха виждаш други върхове. Море от върхове, които ме предизвикват. А да се предизвикам е целта ми всеки ден и знам какво трябва да направя, за да я постигам,“ заяви алпинистът и изследовател Боян Петров, на когото остават още четири върха до постигане на целта за изкачване без кислородна маска на всички по-високи от 8000 м. върхове в света. С това България ще се превърне в 20-тата страна в света с алпинист с такова постижение.

„Искам повече хора да са активни и да действат по актуалните и вече съществуващи възможности. В България в момента човек има възможност за по-добър стандарт на живот от много западни държави. Има нужда да си променим виждането и очакването от това какво е България и какво може да постигнем тук,“ коментира технологичният и социален предприемач Боян Бенев.

Ева Майдел организира Моята мечта за България за трета поредна година, заедно с фондация „Заедно в час“. Инициативата събира представители на българската общност в Белгия и цели да намери пътя за успех, за общи каузи и национални идеали за българите в България и по света. Изданието през 2016 г. беше посветено на това как България да бъде "Дигитален лидер чрез уменията на бъдещето".

< Назад