22.11.2022

Борисов: ГЕРБ никога не е бил в коалиция с БСП, за разлика от ДБ и Христо Иванов, които станаха съучастници в кражбите и беззаконията

Никога не сме работили от позицията на силата, а винаги сме търсили диалог и разбирателство, за каквото призовавам и по темата Изборен кодекс. Многократно заявихме, че ще оттеглим спорните предложения. Това заяви Бойко Борисов пред народните представители на ГЕРБ централата на партията.
Той припомни, че именно правителството на ГЕРБ осигури пари за машините за гласуване. "Тоест ние сме най-демократични и сме направили промяната. Към кое минало връщаме, след като сме осигурили изключително добри машини. Те вършат работа и затова винаги сме поддържали машинното гласуване, нямаме спор по тази тема", каза председателят на ГЕРБ и добави, че иска резултатът от машините да бъде преброен с квитанции за максимална прозрачност и честност в изборния процес, за да се доусъвършенства това, което никой след ГЕРБ не е доградил. С кои очи казвате че сме статукво-кое по-технологично и напредничево е направил някой друг? Колегата Христо Иванов кръсти машините "борисовки. Промяната се случи при управлението на ГЕРБ. Щом машините са "борисовки" защо не ги махнем, така както ни чегъртахте 2 години", попита риторично Борисов.
Лидерът на ГЕРБ очерта като основна  цел съставянето на  правителство, а не Изборен кодекс. Независимо с кой мандат ще се случи това,
истинският разговор трябва да е за редовнл управление и парламент във време на война,безпаричие и опасност от ядрена война, категоричен беше той.
Бойко Борисов коментира и поредния инцидент, в който при сблъсък между бус с нелегални мигранти, тежко пострада полицай. По думите му преди 2 години това нямаше как да се случи, и то в столицата.  "Поради некадърно ръквоводство избиха полицаите. Правилно са си подали оставките, още преди 2 седмици ги поисках. Това е морален и правилен акт заради човешките съдби, които бяха засегнати", подчерта председателят на ГЕРБ.
"Помните как Асен Василев заплаши младежите на Герб, че са вдигнали цените на бензина. Днес ЕК в отговор на журналистическо питане казва "България не може да продава руски петрол на трети страни, включително ако е преработен". Месеци наред обяснявахме как Асен и Кирил дават възможност на Лукойл, изнасяйки преработените горива, да печелят милиарди. Тези "праведници" от Промяната изнесоха милиарди, пряко взети от джоба на българите и това е факт", каза Борисов и допълни: "Далаверата на далаверите си остава меморандумът с Джемкорп,подписан в близък, приятелски кръг и то в Гранитна зала на Министерския съвет. Служебният енергиен министър Росен Христов потвърди, че меморандумът все още е в сила и фирмата може да предявава претенции към България. Продадоха българската енергетика за 1 млрд.!  Това ли е правовата държава", отново зададе риторичен въпрос той и подчерта, че борците срещу корупцията от Демократична България мълчат по този скандален казус, сгушени под крилото на ПП.
Лидерът на ГЕРБ припомни, че ГЕРБ никога не е бил част от коалиция с Бсп, за разлика от ДБ и Христо Иванов, който беше част от управление, изтъкано от беззакония, корупция и кражби. "Вицепремиер ви беше Корнелия Нинова! Аз съм демократ и европеец и не мога да си помисля да извличам хората от къщите им с незаконни арести. А ДБ станахте съучастници по темата Лукойл, кражбите с газа,не гласувахте оръжие за Украйна при упралението ви с Бсп. Хайде малко смирение", призова Борисо

< Назад