17.03.2023

Бойко Борисов: Време разделно е, но е и време за съединение

На този ден ще кажа, че аз съм простил на враговете, има горе кой да гледа и да дава оценка. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 4000 членове и симпатизанти на партията в Пловдив. Коментарът му бе във връзка с изминалата една година от незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. „Защо Вежди Рашидов каза, че ги е страх, защото виждат потенциала ни и във водачите, и в младежите ни. Лошият сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва ни предстои. Асен Василев надмина и Кашпировски, успяха да успят българите 2 години. И сега като се събудят, виждат, че парите им ги няма“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита какво стана с търговските вериги? Той посочи, че пазарната икономика не допуска спекула, имаме куп регулатори, които могат да го направят и ние ще го направим, както 12 години го правехме. „Инфлацията в България се вдигна още преди войната, защото те се договориха и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Това повлече абсолютно всичко към хиперинфлацията, която е в момента. Всеки транспортен разход прогресивно се увеличи“, заяви Борисов и попита кой  допусна това. Той посочи, че управлението на правителството на Кирил Петков е довел държавата до това състояние.

,,Всички разумни финансисти и икономисти се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако не се слезе на 3% дефицит. Защото и той като финансов министър и премиер знае. А ние още помним от ГЕРБ как Христо Иванов на председателски съвет помоли ГЕРБ, ДПС, БВ и те да блокираме този пагубен бюджет, който от Промяната искаха да направят. И го направихме! Много са ми интересни сега как ще работят 7 партии заедно. И защо са 7? За да може да изкарат резултат, колкото нас. Само за 2 години партията на Промяната не може да се пребори сама с ГЕРБ, ДБ също не може. И започнаха да търсят наши отломки - гледах Петя Ставрева днес при тях, а беше 5 години евродепутат от ГЕРБ и тогава бяхме готини“, обясни Бойко Борисов.  Той коментира, че Българие е станала за смях на Балканите и в Европа, 5 пъти правим избори и не можем да се разберем. Това е резил!

„Външната ситуация също изисква да намерим разум и диалог помежду си. Трябва да се подпомогне максимално Украйна, както и Балканите с конфликта Косово - Сърбия, да се урегулират отношенията между Гърция и Турция, трябва много проактивна външна политика. Но можеш да го правиш, само когато имаш самочувствие, силен си и доказваш какво правиш в собствената си страна. Ние това го нямаме. Навън не се приема насериозно служебен министър, временен е“, посочи лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов сподели, че е време разделно е, но е и време за съединение. По думите му, ако тази омраза продължи и след 2-ри април, нищо добро не очаква народа. И на който този народ му е мил, трябва да преглътне егото, да прости дори, да жертва партийния интерес, но да се направи редовно правителство. То няма как да е стабилно при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно за определен период от време. 2 години нямаме План за възстановявана и развитие, може би сме единствени в Европа;
„Нашите депутати няма да подкрепят правителство на малцинството. Няма да подкрепим и предложението на служебните министри за данъчните закони, защото в програмата на ГЕРБ - СДС данъците не се пипат! 10% плосък данък и точка. Как ще допусна аз да одерем целия бизнес с още 33% данък - от фризьорския салон до най-големите фирми? Кой гарантира, че това ще е еднократно? Целият бизнес да плати вересиите на Василев, няма да подкрепим такова нещо. Ще защитим българския бизнес.“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

< Назад