20.09.2022

Бойко Борисов във Велико Търново: Надявам се изборите да отрезвят всички

 Не сме на война с някакви чуждоземци, за да искаме да ги разгромяваме. Изборите са състезание, а не война.  Това каза по време на посещение във Велико Търново председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той заяви, че ако ГЕРБ управляваше страната АМ „Хемус“ вече е щяла да е на чакъл до Велико Търново, а отсечката в Ловеч да се ползва. "Сега целият международен трафик минава през центъра на Велико Търново, а вие мълчите. Тунелът под Шипка спряха - 2 г. застой", добави Борисов.
"Внасят на ишлеме и изнасят всичко в Швейцария. Всеки ден по 30 млн. лв. заминават там. Когато аз бях премиер правеха и за 1% увеличение протест. При “Промяната” 837% цена нагоре за газа - мълчание. Но аз го разбирам, при нас имаше чуваемост. Ние сме добри хора", каза още лидерът на ГЕРБ.
"Днес гледах Румен Радев по новините, изглежда угрижен-няма газ и излезе, че всичко е било лъжа за танкерите, няма търгове, няма нищо! И сега Радев е угрижен. Всичко се връща на този свят, но за съжаление държавата вече е тотално счупена", добави още Бойко Борисов.
Той беше категоричен, че с жълти новини предишните управляващи за затворили очите, за да ограбят хората. "Истинските измамници така правят! Помните ли пирамидите през 90-те години-това направиха с вас „Промяната“, допълни председателят на ГЕРБ.
Той каза още, че в момента банките толкова не ни харесват и нямат доверие в България, че  дават по 3% лихва, която за 3 години ще бъде 18 млн. лв. лихви. "През другата седмица ще теглят още 200 млн. лв., а до декември ни трябвали още 2 млрд. лв. Изхарчиха всички 12 млрд. лв., които нашето правителство задели за черни дни. Ако продължим да „чегъртаме“, ще продължим да „метем“. Ще се сгромолясаме всички, а те като се завърнат в Канада няма да ги намерим. Те ви ограбиха с инфлацията – покупателната способност падна от 1000 лв. на 400 лв", подчерта Борисов.
Председателят на ГЕРБ уточни, че днес легендарният Гари Каспаров  в централата на ГЕРБ е агитирал в полза на партията. "Той е демократ, освен световен шампион. Надявам се, че изборите ще отрезвят всички. Ако победим, ще търсим начин да обединим народа",заяви Борисов.
"Единственото хубаво, което някой ми е пожелавал, е пожеланието на Кирил Петков - да се пенсионирам. Само че Кирил Петков е първият премиер - пенсионер. За 6 месеца неговите коалиционни партньори вече не го искат. Аз, когато исках да отиваме на избори, моите коалиционни партньори ме спираха. Затова му казвам: „Първо виж себе си“. Надявам се да се отрезвят", каза още Бойоко Борисов.

< Назад