25.05.2024

Бойко Борисов във Велико Търново: „ГЕРБ ще направи правителство! Заявяваме нов обществен договор с хората“

Над 700 души посрещнаха Борисов в Музей „Възраждане и Учредително събрание“

 

Няма друга партия днес, освен ГЕРБ – с лидера Бойко Борисов, която да може да изведе държавата напред. С тези думи кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ откри срещата на симпатизанти и съмишленици на ГЕРБ с председателя на най-голямата политическа сила в България – Бойко Борисов.

В залата на Музей „Възраждане и Учредително събрание“, където са заседавали първите ни законотворци, изработили и приели Търновската конституция преди 145 години, Борисов  бе посрещнат от над 700 жители на Старата столица и областта. Заедно с него бе цялата листа на ГЕРБ-СДС с кандидати за народни представители от Великотърновски регион, начело с водача проф. Костадин Ангелов. Също и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент Росен Желязков, заедно с кандидатите за ЕП Ева Майдел и Алина Милушева.

Пред великотърновци Бойко Борисов бе категоричен:

Ще направим правителство и ще сме водещи. Колегите от ПП и ДБ най-малкото ни дължат ротация. Както ние, въпреки всичките им неща 10 месеца ги подкрепяхме, сега нашето правителство те да го подкрепят. Ние няма повече да преговаряме. И ако искаме да е стабилно, в това правителство трябва да влязат още поне две партии. Дали ще е експертно, техническо, подкрепено, все нещо трябва да измислим след изборите, защото на есен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина".

За кабинета на ППДБ председателят на ГЕРБ отново припомни, че единствената причина да направи компромис със себе си, партията и всички симпатизанти, е за да има някакво обединение.Убеден съм, че обединението прави силата“, откровен бе Борисов.

Той разказа, че 47 минути е пътувал по 5-километровата отсечка от входа на Велико Търново до Музей „Възраждане и Учредително събрание“ заради задръстване. Проблемът е, че градът се разраства, а международният път продължава да минава през центъра. „Цариградско шосе" е по-малко задръстено от главната улица на Велико Търново“, каза Бойко Борисов. И упрекна ППДБ за блокираните магистрали в Северна България.АМ „Хемус" стои три години обрасла в бурени - явно не е важна. Напредък няма и в строежа на пътя до Русе, нито в програмата за саниране на жилищни сгради“, припомни председателят на ГЕРБ. За „Хемус" кабинетът „Борисов 3“ бе оставил 1,35 млрд. лева, а за пътя Русе - Велико Търново - 1,2 млрд. лева.

Истински съм притеснен от усещането на очакванията на хората от нас, само че България е един обран бостан в момента - няма пари. Ръстът на икономиката - 1,5-2%. България никога не е била по-слаба“, не скри притеснението си Бойко Борисов. И завърши с думите: „Трябва ни нов обществен договор с колебаещите се, с тези, които не гласуват, тях трябва да привлечем“.

Преди това кметът Даниел Панов каза още, че държавници като големия Стефан Стамболов биха казали за т.нар. „партия на промяната“, че това са национални предатели, блокирали развитието на общините и на държавата, вкарвайки я в тригодишна повсеместна криза. „Днес ние ясно и силно казваме: Стига вече позорна промяна. Време е за стабилна България в сигурна Европа, за правителство, което мисли за хората, за общините, за държавата“, завърши Панов.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. д-р Костадин Ангелов подчерта: Ние ще се грижим България да остане стабилна и няма да позволим България да бъде продадена, нито предадена. В ГЕРБ предатели няма. Нашите опоненти от ПП са неофициална партия, с неофициален кеш, фалшифицирани подписи и незаконни арести. Това е огромната разлика между ГЕРБ и фалшивата промяната. Разлика в класите, управлението, резултатите, моженето, правенето. Те си остават деца на комунисти, а ние сме тук – всеки един от нас, с лицето си, образованието, успехите си. Неслучайно хората в Полски Тръмбеш ми казаха – след ПП трева не никне. Много записи изтекоха, всички от тъмните стаички на задкулисието на ПП. Някъде чухте ли „хората“, „пациентите“, „Гражданите“, пенсионерите, учители, спортисти, артисти. Във всяко изречение съществуваше думата кеш. Тези хора са предатели и ще предадат и най-милото си за кеш“.

Проф. Ангелов припомни постижения на ГЕРБ през последните три години, при това – без партията да е на власт. Показателен е моделът в здравеопазването за общинските болници и тристълбовото финансиране за привличане и задържане на кадри. Този модел вече се е доказал в общинската белодробна болница във Велико Търново, в болницата в Свищов и на други места. „Какво направиха „Промяната“. Откраднаха ли детската болница с не-моженето и с безхаберието си“, коментира проф. Костадин Ангелов и изтъкна, че приоритет остава строителството на Национална детска болница в София, като похвали Бургас за напредъка на строежа на болничното заведение там.

„Близо 500 млн. лева са инвестициите във Великотърновска област, докато управляваше ГЕРБ. От 2021 година до момента има 0 лева инвестиции, 0 проекти и програми. Това е пагубно за държавата. Имаме нужда от силен глас и присъствие на България в Европа“, завърши проф. Ангелов.

Евродепутатът Ева Майдел заяви, че България е усвоила една 1% от средствата от парите по плана за възстановяване по общински проекти.

А бившият финансов министър Владислав Горанов посочи, че ако ГЕРБ получи повече доверие, България ще може да тръгне по правилния път и с едно грамотно управление за година, година и половина, това би могло да стане.

 

< Назад