11.03.2023

Бойко Борисов в Плевен: Надявам се и призовавам за разум в политическата ни класа

Ако ГЕРБ все още управляваше  АМ Хемус вече щеше да стига до Велико Търново. Това каза в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „Ако Хемус беше лесна за построяване, Тодор Живков нямаше да я направи само до Правец. Единственият начин за по-бърз процес в изграждането на тази жизненоважна магистрала бяха инхаус процедурите, разрешени от Европейската комисия, за да наваксаме 1300-годишното закъснение на строителството на инфраструктурата тук. Римските пътища са минавали оттук, оттогава няма. Затова сме го правили-за да стане бързо и да спрем обезлюдяването и обедняването в тази част на България, защото вие сте 3 пъти по-бедни в сравнение с Южна България“, подчерта Борисов.
Според Борисов служебните министри участват активно в предизборната кампания и взимат страна! „Обаятелният, но непостроил нищо Шишков, е разплатил 1.5 млрд.лв. А в същото време пътищата ни са разбити и строшени, от 2 години неподдържани! Но са дадени 160 млн.лв.за зимна поддръжка при този "обилен снеговалеж" от 20 градуса!  Всяко показване на ПП и ДБ им е щета и това го знаят. Знаят също, че ГЕРБ ще ги победи, затова Шишков им играе ролята на бухалка. Те ще се крият и ще карат служебните министри да бият по нас. Да продължават!“, заяви председателят на ГЕРБ.
Последната статистика от 9 март на Евростат показва, че сме обеднели четири пъти, добави Борисов.
„Това няма да го чуете по медиите, защото не е хубаво и показва тоталния провал на всички управляващи след нас. Какво прогнозира БНБ- производството на български стоки намалява рязко, намалява и БВП, и обедняваме. Асен Василев не може да опровергае Евростат, защото много добре знае какво е завещал като финансов министър. Затова всеки ден от пълните зали призовавам президента Радев да покаже финансовото състояние на държавата, да разберем какво имаме в портфейла си като нация. Не сме в рецесия само заради войната в Украйна. Бюджетът ни се пълни само от оръжейните ни заводи и затова, че сме най-голям износител на ток, но спре ли войната-край“, каза още той.


„С постове в интернет правят внушения, някаква госпожа от ПП пуснала нов списък Магнитски в социалната мрежа. Помолих да се пита американското посолството има ли практика да информира, която и да е партия предварително за подобни неща. Това намеса ли е във вътрешните ни работи? Ще пусна официално писмо и ще настоявам за отговор!“, категоричен бе Борисов.
„Лена казала, че ГЕРБ страхуват хората-не, хората всеки ден идват на нашите събития. Къде са пълните зали на другите? Затова ги няма. Нашата партия за първи път в историята на България направи председател на Народното събрание жена, кмет на София-жена, еврокомисар-също!“. допълни Бойко Борисов.
Той подчерта, че ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще е длъжна да състави правителство. „Очаквате след 2-ри да имаме правителство и всичко да започне да се подрежда. Тези 6 обединени партии са в изолация, никой не ги иска. Ако те признаят грешките си, така както ние, не манипулират и не обиждат, може да проведем разговор за експертен кабинет. Надявам се и призовавам за разум в политическата ни класа!“, каза още лидерът на ГЕРБ.
„Минаха 2 години откакто ГЕРБ не е в управлението. И съдбата направи така, че с бюлетина № 2 ГЕРБ да се върне и да изкара България от кризите, в които ни вкараха“, каза областният координатор на ГЕРБ в Плевен Валери Лъчовски.
„Област Плевен е една от най-тежко пострадалите области в цялата страна. Това, което направиха нискоразрядните състезатели опитвайки се да управляват, успяха да спрат жизнено важната магистрала „Хемус”. Ако управлявахме ние, сега щяхме да пътуваме по магистралата. Искам да ви уверя, че всички ние, които сме тук, всички плевенчани, ни подкрепят и ние ще сме първа политическа сила”, бе категоричен водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Плевен Пламен Тачев.
„Хора, които и 20 години да управляват няма да построят 1 метър път, няма да ремонтират 1 километър, но тези хора дават оценки и се опитват да манипулират общественото мнение”, коментира Николай Нанков. Той даде пример за лицемерие от тяхна страна по отношение на инхаус договорите. Нанков предупреди, че от 1-ви април България остава без пътна поддръжка, защото договорите са прекратени предсрочно, а нови обществени поръчки са стартирали преди седмица за рекордните 3.6 млрд.лв „Най-големите и най-добри световни европейски фирми са били надзорници по пътищата, които ние сме изграждали”, почерта Николай Нанков.

< Назад