26.07.2023

Бойко Борисов: Трябват компромиси в противен случай правителството пада

Трябват компромиси в противен случай правителството пада. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на съвместен брифинг с лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов в Народното събрание. Те заявиха, че партиите са постигнали разбирателство по темата за бюджет 2023. ,,Ние сме различни партии, но компромисът, който направихме, за да съставим правителство, успокоява обществото и се случват по-добри неща за хората”, коментира Борисов. Той обясни, че е отстъпил много важни неща, които вече са били говорени, но се налага, за да може България да влезе в Шенген и Еврозоната. “Отстъпих от доста неща, колегите се съгласиха за други- например касовите бележки в ресторантите, електронното плащане да бъде за фирми с над 100 души служители, ние приехме за касовите наличности, за плащането на фишове по електронен път”, посочи председателят на ГЕРБ.

Относно ограниченията на кметските мандати Бойко Борисов коментира, че ГЕРБ е против това предложение, което ПП-ДБ предлагат в промените на Конституцията. “Христо Иванов работи по промените в Конституцията, не се сбъдна мечтата му преди 10 години, но сега събираме мнозинство и правим промените”, посочи Борисов. Относно подписва е на споразумение той коментира, че Христо Иванов работи по темата.

На журналистически въпрос свързан с промяна на датата на Националния празник на България, Борисов коментира,: “Велик празник е и Съединението на Република България, и 24-ти май, и Денят на Независимостта. 24-ти май е изключителен празник и по това няма спор!”

< Назад