04.06.2022

Бойко Борисов: Теглят се дългове за 10 милиарда, които ще плащат децата ни,спрете се!

Xората вече искат промяната, но тя е в ГЕРБ. Това каза по време на среща със симпатизанти в Кюстендил
лидерът на партията Бойко Борисов и подчерта, че партията се е получила от допуснатите грешки.

Откакто сме се дръпнали - нито един саниран блок. Не било хубаво - ами направете си сега, като не е хубаво, коментира лидерът на ГЕРБ по адрес на настоящото правителство. Дълг след дълг, спрете се, защото ще плащат децата ви!, заяви бившият премиер.
„В момента вдигат тавана на 10 млрд. дълг. Какво ги правят тези милиарди", попита бившият премиер. Той засегна и задълженията от 16 млн. лева, които има най-голямата спешна болница у нас - „Пирогов". „Болницата беше в окаяно състояние. Започнахме отделение по отделение. Стана приказна. Вчера прочетох - 16 млн. дълг. Тези дългове ще ги плащат децата.

Ако ГЕРБ са крадяли по 8 млрд. лв., защо сега от „Промяната“ вдигат тавана на дълга?! Значи те крадат по 10 млрд. лв. От ГЕРБ никога не сме крадяли, но това е тяхната логика. Медиите обаче не задават въпроси", заяви Борисов.

Той уточни, че президентът знае, че през есента ще има служебно правителство и затова сега иска актуализация на бюджета.

Според Борисов при неговите правителства се е строяло усилено по цялата държава. "Сега няма и мантинела сложена. Една година не се извършва поддръжка на пътищата. Медиите търсеха крива плочка след ремонта на „Граф Игнатиев“, а сега няма една поставена плочка. Една къщичка за пиленца няма. АМ „Хемус“ също никога няма да бъде завършена. Да ви е честита „промяната“!, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Промяната“ лъже и в Брюксел. Лъжат особено много за Република Северна Македония. България има подписан договпр за добросъседство, който е писан от умни хора.  Съседите ни трябва да изпълняват договора, който са подписали", допълни Бойко Борисов.

Той каза, че е питан  от европейски и международни лидери дали партията е готова да се върне в управлението през есента. "Това е оценката за “Промяната", уточни Бойко Борисов.

"Изтеглиха милиарди левове дълг. Това, което те правят означава обедняване на държавата и същевременно с това увеличаване на разходите", каза още председателят на ГЕРБ.

Борисов добави, че ако „Демократична България“ е дясна консервативна партия, тя не трябва да стои и един час в тази коалиция. "Но явно са леви партии", добави той.

"Правителството на „промяната“ е най-корумпираното досега. И това ще се види. При ГЕРБ нямаше нито едно евро спряно по европейските програми. Дойде ли друго правителство и парите спират. Това са факти, а пред фактите и „боговете“ от правителството мълчат", заяви още лидерът на партията. Той добави, че България няма да види еврозоната, тъй като при показателите в момента това няма как да се случи.

"Обвиняват войната за инфлацията, за високите цени. Какво ни пречи войната в момента?! Военно-промишленият комплекс работи на пълни обороти. България е сред най-големите производители на слънчоглед. На каква база се качва цената на олиото? Изпуснаха го", категоричен беше Борисов.

"Медиите твърдят, че имало инфлация и в прибалтийските държави. Да, но в България произвеждаме ток, произвеждаме жито. Какво налага да се вдигат цените тук?! Ако Делян Добрев или Теменужка Петкова бяха дошли при мен, за да ми кажат, че ще вдигат тока, нямаше да бъдат дори депутати", добави още Борисов.

Борисов предупреди, че управляващите са искали да направят далавера и с житото. "Един килограм жито не купиха, а медиите сълзливо обясняваха как Кирил Петков осигурил хляба на всяка българска трапеза", допълни Бойко Борисов.

По думите му, докато настоящите управляващи се правят на ястреби, българският народ ще плаща по 100 млн. лв. повече всеки месец заради посредниците за руския газ.

"Щяха да работят денонощно, помните ли?! Къде са Коридор №8, къде е реновираната железница?! Няма ги.", уточни Бойко Борисов и допълни, че винаги е бил честен и когато е нямало пари в бюджета е казвал, че няма. "Когато събрахме пари, започнахме вдигането на пенсиите. Станишев на последното заседание на Министерски съвет вдигна пенсиите, защото следващото правителство трябваше да намери пари за това. Истински социалисти", заяви Борисов.

"Грабят Ви, хора! Няма да ни стигнат силите да стабилизираме системите, без да се „затегне колана“. А хората вече са изнервени. Тези не са глупави, просто са лоши хора. Те искат следващите управляващи да страдат. А след тях да остане пустош", допълни председателят на ГЕРБ.

Борисов информира още,че т.наречената Промяна източи парите от държавата. "Рискът за ГЕРБ да влезе в управлението след тях е голям. Трябва много внимателно да мислим. Нищо розово няма на хоризонта за държавата", завърши Бойко Борисов.

< Назад