09.05.2023

Бойко Борисов: Решението на ИК на ГЕРБ е да използваме първия мандат с излъчен от нас министър-председател и ще предложим правителство

Решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е да използваме първия мандат с излъчен от нас министър-председател и да предложим правителство. Правителство на база на програма, приоритети и цели. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг. Той допълни, че името на кандидата за премиер ще бъде съобщено утре пред лидерите на останалите партии в Парламента.  По думите му това е човек, който може да изведе икономиката, индустрията и модернизацията в посока, която всички ние очакваме. „Изборът ни е това, което българите очакват - да се сложи ред в хаоса, да заработят еврофондовете и ПВУ, правосъдна реформа, процедурите по Шенген и Еврозоната да тръгнат“, коментира Борисов.
„Обръщам се към ПП-ДБ - ако с тях направим програмно правителство, България ще влезе в Шенген и Еврозоната. Народът ще оцени тези, които оставят интересите на партията на заден план. Ние поемаме този ангажимент. Ако ПП-ДБ не ни подкрепят, разчитаме на останалите партии“, заяви председателят на ГЕРБ. Той напомни, че ще даде "празни кутийки" за останалите имена в правителството, за тези, които искат да споделят отговорност. „Нямаме изискване към личностите в този кабинет - дали са партийци или експерти, важното е дали си разбират от работата и за краткото време да свършат задачите“, коментира Бойко Борисов.
По думите му избори през август без бюджет са катастрофа. „Всеки, който е отговорен политик не може да остави парламента да работи без да произведе нищо, да остави хаоса в държавата да продължи. Никаква перспектива за България след тези две години на управление. Страната ни изглежда най-зле от всички държави на Балканите“, подчерта председателят на ГЕРБ.

< Назад