16.02.2017

Бойко Борисов проведе работна среща с ръководството на работодателските организации в България

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели, представлявани от ръководителите на работодателските организации в България-АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. На срещата, на която присъстваха и представители на партия ГЕРБ, сред които Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов, бе обсъдено социално-икономическото развитие на България. По време на разговорите бе установено голямо сходство с програмата на партията и приоритетите на четирите национално представени работодателски организации у нас.
Лидерът на ГЕРБ подчерта, че едно от първите неща, които трябва да бъдат направени в следващо управление, е в сферата на медицината. Той акцентира, че там трябва да се действа така, както бе направено и в борбата с контрабандата- да се обвържат информационните системи между Министерството на здравеопазването, НЗОК, НОИ, НАП, доставчиците на медицински и здравни услуги и прехвърляне на целия документооборот в електронен вид. По думите му, само така ще могат да се отрегулират процесите в болниците и да бъдат прекъснати проблемите, свързани с източване на финансови средства за здравеопазване.
“Бюрокрацията е една от темите, които мъчи обществото и бизнеса. Затова другата седмица ще представим идеите си за електронно управление, включително в правосъдието и системата на здравеопазването. Администрацията трябва да поеме тежестта да провери дали има платени данъци, свидетелство за съдимост, за които сега бизнесът се реди по гишетата. Ще има ясен и виден напредък”, заяви Бойко Борисов и подчерта, че с бизнеса предстоят още срещи. “Искаме да надградим това, което сме направили досега, да обсъдим заедно забележките и проблемите, които сте ни посочили или не сме успели да направим и вярвам, че с такъв диалог ще постигнем общите си цели”, каза още Борисов.
Председателят на ПП ГЕРБ коментира и приетото от ЕП Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС (СЕТА). “Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркват по важни теми за обществото като СЕТА и бежанската криза. Защото това не са теми, по които може да се объркваш току-така и е недопустимо да се въвежда в заблуждение народът като у нас се говори едно, а в европейските институции при обсъжданията и гласуванията се постъпва различно”, обясни Бойко Борисов.

< Назад