16.10.2019

Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Североизточна България: Ние сме гарант за етническия мир в страната

По време на избори политическите ни опоненти плашат хората с ГЕРБ и говорят как сме щели да бутаме храмове. Ние правим точно обратното -  строим улици, училища, детски градини, спортни зали - подобряваме средата на живот на всички хора. Днес християни и мюсюлмани заедно живеят, заедно работят, заедно празнуват - няма значение кой каква религия има. Ние сме братя. От ГЕРБ сме гарант за етническия мир и някога няма да допуснем границата да бъде премината. Доказахме го и когато спряхме външното финансиране към вероизповеданията и осигурихме еднакви държавни заплати за всички свещеници. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборно събитие в Шумен, на което присъстваха представители на всички структури на ГЕРБ в Североизточна България. Събитието се проведе в зала „Арена Шумен“ и на него присъстваха над 3000 души.

„В смесените райони има само две партии – ГЕРБ и ДПС. От правителството отпускаме десетки милиони на общини, където не управлява ГЕРБ, защото всеки иска да живее по-добре и просто нямаме право да делим хората по партиен признак. Изборите са само един месец, но след тях животът продължава и не можем да позволим напрежение сред хората“, категоричен бе Бойко Борисов. Той изтъкна, че в листите на ГЕРБ има много доктори, юристи и учители. „Все хора, научени да мислят за доброто на другите. Те няма как да не са добри упавленци. Партията се развива добре. Има още много добри кадри сред нас“, отбеляза председателят на ГЕРБ.

„Мога да кажа във всеки един град и село какво е направено. Не е важна победата заради кметския стол и пост, а за да се прави добро. Продължаваме усилено да строим. Инвестоторите и сега искат да идват в Североизточна България, а представете си какво ще стане като АМ „Хемус“ е готова“, коментира Борисов. По думите му от ПП ГЕРБ има смисъл само ако прави добрини. „Ние не се борим да ставаме на 100 години и да причиняваме няколко национални катастрофи, както са го правили БСП“, допълни той.

„Подкрепата на гражданите трябва да се заслужи с работа, работа, работа през целия мандат. В България живеят хора, които говорят различни езици, ходят в различни храмове – но в това няма нищо лошо. Лошото е, че има партии и политици, които използват различията, за да трупат дивиденти. Ние винаги ще правим обратното – всяко новопостроено нещо както досега, така и занапред ще има една цел – да помогне на хората да живеят по-добре заедно!“, подчерта Томислав Дончев от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Той завърши с думите: „когато решавахме кои да бъдат нашите кандидати за местна власт – искахме освен отлични професионалисти с опит, те да бъдат и добри хора“.

„Нашите опоненти от БСП така и не могат на някои места в страната да застанат с лицата си пред хората. Те уж имат визия, но нямат физиономия, а това е много важно, ако искаш доверието на хората. Още от началото на мандата за изпълнителната власт ние инвестираме в Североизточна България и кметовете тук се възползваха, за да направят живота на съгражданите си по-добър. Ето защо те заслужават вашето доверие“, обърна се към хилядите присъстващи на предизборното събитие Владислав Горанов.

 

„Вярвам, че заедно можем да променим бъдещето на Добрич. Когато един кандидат за кмет има точните приоритети и знае как да постигне целите си – резултатът може да е само един – промяна в облика на населеното място. Нашият отбор в Добрич е готов и съм сигурна, че още на 27 октомври градът отново ще се управлява от ГЕРБ“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич Надежда Петкова.

Досегашният кмет на Шумен и кандидат за нов мандат Любомир Христов бе категоричен, че за 4 години градът е обновен благодарение на съвместната работа между местната власт и правителството.

Д-р Дарин Димитров, кандидат-кмет за нов мандат в Търговище, изброи всички новопостроени улици, детски градини, ясли, училища в населените местна в Североизточна България и бе категоричен: „Успяхме да го направим, защото имаме нужните компетенции и най-важното – чуваме хората и работим за решаване на проблемите им“.

„Колкото повече работим, колкото по-добри ставаме – толкова повече се засилва страхът у политическите ни опоненти. Когато заставам пред избирателите, аз съм уверен, защото мога да покажа конкретни резултати и хората го виждат“, каза на свой ред кандидатът за кмет на Разград от ГЕРБ д-р Валентин Василев.

По думите на претендента за нов кметски мандат в Силистра д-р Юлиян Найденов – крайдунавският град има европейска визия. „Направихме най-хубавия парк по поречието на Дунав и променихме и образователната система, като през цялото време зад нас стоеше българското правителство и лично премиерът Борисов“, изтъкна д-р Найденов.

< Назад