20.09.2023

Бойко Борисов: Поздравявам правителството, че проведе разговор със земеделските производители - аз няколко дни ги призовавах

Медия: Снимка: БГНЕС

Денков има пълната подкрепа от страна на ПГ на ГЕРБ-СДС, ако трябват и законодателни промени по отношение на проблемите в сектор ,,Земеделие”. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Народното събрание. Той обяви, че снощи е разговарят с министър-председателя Николай Денков, който го е запознал с проведените преговори със земеделските производители. Борисов припомни, че няколко дни е призовавал правитеството да проведе диалог с протестиращите и ги поздрави, че са го направили.

На въпрос от журналисти относно промените в Конституцията, лидерът на ГЕРБ коментира, че до декември реформата трябва да бъде завършена, защото е изключително важна.

„ Можем да го наричаме сглобка, можем некоалиция, нито ГЕРБ-СДС е в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че във втория мандат с премиер Денков, различно от всичко, което хората очакваха, с техни министри плюс Мария Габриел, те да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи. Затова към тази некоалиция се прибавиха и колегите от ДПС, за да имаме по-голямо мнозинство”, коментира Борисов.

В заключение председателят на ГЕРБ коментира и предстоящите местни избори: “ГЕРБ е демократична партия, има над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни и ще го обявя.”

< Назад