28.06.2022

Бойко Борисов: ГЕРБ е водеща партия и няма да дам да стане брошка на някого

Партията на промяната ще има две брошки: "Демократична България" и БСП. Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на някого. ГЕРБ е водеща партия - системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация. Мен не ме интересуват лидерите на другите партии, 1% да има една партия - тя трябва да се уважава. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Нова Загора. Той категорично заяви, че няма да се оттегли от лидерската позиция.
"Няма да подам оставка от партията, защото не ми дават – отдавна да съм го направил и мислех да го направя.  Какво искате от мен, какво ви преча? Това им каза Плевнелиев сутринта - ГЕРБ е моето чедо, как да го оставя", категоричен беше Борисов.
Той коментира и решението на „Продължаваме промяната“ да не присъстват на консултациите за сформиране на ново правителство, свикани от държавния глава.
По думите му днес президентът Радев е видял разликата – "дори в най-влошените отношения между нашите интуиции навремето, когато пътуваше в чужбина имаше министри, когато правеше консултации, наши представители ходеха", заяви Борисов и обяви, че пречи на досегашните управляващи, защото те нямат нито една победа срещу него.
"Нито Атанас Атанасов, нито Корнелия Нинова. Атанасов каза, че са направили повече, отколкото аз за 12 години. Прав е - токът поскъпна 5 пъти, газът също поскъпна, нафтата и бензинът са почти двойни. Корнелия Нинова да каже защо е 7 лева олиото", допълни лидерът на ГЕРБ
Той предупреди,че в държавния бюджет няма пари за общините и ако не се преформатира управлението, няма да бъдат финансирани нито църкви, нито инфраструктура по населените места.
Председателят на ПП ГЕРБ бе категоричен, че настоящото правителство в оставка е отговорно за високата инфлация и за високите цени на газа, тока и горивата. Той попита управляващите кой им е привнесъл инфлацията и заяви, че ако ГЕРБ управляваха, нямаше да позволят поскъпването на петрола, нафтата и газа. "ПП вкараха посредници. Така по половин милиард на месец отиват в чужбина", информира Бойко Борисов.
Замислили са коварен номер на президента да не изтеглят нов дълг и служебното правителство да няма пари, предупреди още ток.
В Нова Загора Бойко Борисов изрази подкрепата си за кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Галя Захариева. Срещата започна с минута мълчание в памет на дългогодишния кмет на общината Николай Грозев.

< Назад