26.03.2023

Бойко Борисов: Ако ГЕРБ-СДС управлява, пътят Видин – Ботевград ще бъде довършен, както и процедурите за тунел под Петрохан

За тези 2 години ПП и ДБ така се сринаха, че имат нужда от 7 партии и 77 сдружения, за да имат 1% по-малко от нас. Извинявайте, при това положение кой трябва да е водещ - ние или те? Ако Кирил Петков, Асен Василев или Христо Иванов са толкова добри – защо не се изправят сами срещу ГЕРБ-СДС?”. Това заяви във Видин председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше посрещнат от над 400 жители на областния град. „На 2 април българите са на ход. На 3 април аз ще си свърша работата и редовен кабинет ще има”, заяви още Бойко Борисов и обяви, че ако бъде върната стабилността в България и ГЕРБ-СДС управляват, то ще бъде довършен пътя Видин-Ботевград, процедурите за тунел под Петрохан. „Това е важно на Видин, за Монтана, за Враца. Важно е и ние можем и знаем как, въпреки опосканата държавна хазна, която тези измамници ни оставят”, допълни Борисов. „Как може да кажат, че ще инвестират 50 милиарда и никой не пита от къде ше ги вземат? Дупката в бюджета е 15 милиарда, а октомври ще вземаме нов заем от 10 милиарда, за да оправим сметките. Няма как на пенсионерите да спрем да плащаме пенсиите, а ние от ГЕРБ освен това искаме и да строим. Представете си каква мобилизация трябва да настане. Вземаха ви по 1 лев от бензина и нафтата и сега ви казват, че сте по-добре. Аз не знам на какво основание парадират така и поставят дори условия ГЕРБ да ги подкрепят, защото били по-хубави“, коментира още Борисов.
Водачът на видинската листа Росица Кирова обяви, че няма загубени парламентарни избори с ГЕРБ: „Защото бяхме заедно, защото се обединихме около онова, което е важно както за Видин, както за целия Северозапад, така и за държавата. Това, което започнахме, трябва да го довършим. Имаме втори април, имаме бюлетина номер 2 и имаме единствено възможност да ги бием достатъчно, за да разберат къде им е мястото”.
За да дадат своята подкрепа на видинската листа на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин бяха Николай Нанков, Младен Маринов, кметовете на Враца и Монтана, както и кандидатите за народни представители от Монтана.

< Назад