23.03.2023

Бобошево към листата на ГЕРБ - СДС: Направете правителство - да спрат да харчат милиони за избори

Вместо да се строят детски градини, да се правят площадки за игра, да се изгражда канализационна мрежа - харчим стотици милиони за избори. Направете правителство - да спрат да харчат милиони за избори. С тези думи жители на бобошевските села - Усойка, Блажиево и Слатино се обърнаха към кандидатите за народни представители от ГЕРБ - СДС. Заедно с водача Христо Терзийски, местния кандидат Иван Каназирски, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Елка Лукарска, Десислава Александрова и Любомир Георгиев поговориха открито за проблемите и безизходното положение, в което е  страната ни.

Местните хора се оплакаха от липсата на ангажираност от страна на местната власт и държавата. По техни думи, Бобошево и малките населени места в общината са забравени. “Всичко е замряло. Нищо не се случва. А и с тези цени на храната и високата инфлация съвсем се отчаяхме”, коментираха в с. Блажиево.

“От повече от десетилетие проект не се е реализирал в нашата община. Деретата са за почистване, реката е замърсена, всичко е замряло”, споделиха в с. Усойка.

“Управниците, които народът избираше последните две години, работиха срещу народа. Надяваме се на новите избори да спечели ГЕРБ - СДС и държавата да тръгне нанякъде. Листата ви е най-добрата - хубави хора, с професии и все професионалисти в своите области. Надяваме се хората да ви оценят като качества и потенциал. Ние сме сигурни, че ГЕРБ - СДС ще са първа сила и ще се състави правителство, и ще вдигнете държавата на крака!”, споделиха в с. Слатино.

“Реалните проблеми по малките населени места са осветлението, качествената питейна вода, редовното извозване на боклука,
липсата на работни места, обновяването на детските градини и площадки за игра. Но с това няма как да се справи един кмет на малко селце, ако държавата и общинската власт не го подкрепят”, коментира Иван Каназирски.

“Обичам родното си място, затова се върнах да живея тук. Моите деца завършиха в чужбина, но се върнаха в България да живеят и работят. Искам и внуците ми да живеят и да се развиват тук”, сподели Каназирски. “Но ми е болно като вляза в града ни, защото освен три магазина на центъра няма нищо друго. Културен живот никакъв. Потенциал за развитие на туризъм има, но не се прави нищо. За инвестиции изобщо няма какво да споменавам”, посочи още Иван Каназирски, който и с преференция 8 в листата на ГЕРБ - СДС.

Водачът Христо Терзийски сподели, че предишните управляващи по медиите са говорили за едни приоритети, след това в пленарна зала - са предлагали друго. При Промяната страната ни не успя да получи и всички средства по Плана за възстановяване. Няма европейско финансиране. “Не сме стигнали дъното още, защото последните 10-12 години при ГЕРБ се реализираха безброй проекти, държавата беше стабилна, имаше фискална дисциплина, никаква инфлация, бизнесът имаше възможност да се развива”, коментира още Терзийски.

< Назад