31.05.2016

Българите в Брюксел ще дебатират обща визия за бъдещето на страната ни на конференцията "Моята мечта за България 2" в Европарламента

Българите в Брюксел ще дебатират обща визия за просперитета на България заедно с българския еврокомисар и заместник-председател на Европейската комисия по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева на конференцията "Моята мечта за България 2". Събитието ще се проведе от 18.30 ч. във вторник, 31 май 2016 г., в Европейския парламент и се организира за втора поредна година от евродепутата Ева Паунова и Фондация "Заедно в час". Тазгодишното издание на конференцията е посветено на темите иновации, образование и новите умения и на това как България да бъде "Дигитален лидер чрез уменията на бъдещето".

 

За да се включат в дискусията, специално от България идват Елена Маринова,  президент на "Мусала Софт" - една от водещите български компании в сферата на софтуерните услуги, Иван Господинов, учител на "Заедно в час" - организация с мисията всяко дете в България да има достъп до качествено образование, Иван Кънчев, създател на "Българска история" - организация, популяризираща българската история чрез интернет и иновативните технологии, и Никола Янев, президент на Start It Smart - организация, която развива предприемаческия начин на мислене в България. Модератор на дебата ще бъде актьорът Стефан Щерев.

 

Непосредствено след събитието ще се състои официалното откриване на изложба, посветена на световноизвестни български иноватори, оставили неоспорим отпечатък в развитието на иновациите и технологиите в България и света. Тя представя и вече утвърдени млади таланти, които ще покажат своите иновативни решения на редица предизвикателства и ще споделят своите мечти. Изложбата е изготвена от Клуб Млади Таланти и ще бъде представена от шестима международни лауреати на конкурсите за наука и иновации на сдружението.

 

Второто издание на конференцията ще включва и едночасова мотивираща работна закуска, на която 30 млади професионалисти в европейските институции ще разговарят с двама от най-успелите млади българи - Любомир Янчев, изобретател и предприемач, създател на технологичната компания "Melissa Climate" и Евгения Пеева, изпълнителен директор на "Заедно в час". Срещата ще премине в рамката на инициативата на списание Форбс "30 под 30" и ще бъде модерирана от основателя на българската селекция Веселин Димитров.

 

< Назад