19.01.2017

Андрей Ковачев (ГЕРБ ЕНП) е преизбран в Председателството на Европейския парламент и остава българина на най-висока позиция в институцията

"Благодарен съм на моите колеги за преизбирането ми в Председателството на Европейския парламент (ЕП). Това е едно признание за България, признание за нашите усилия в Европейския парламент - моите и на моите колеги от България, както и на партия ГЕРБ, за това, което сме постигнали заедно - България да бъде активен член на Европейския съюз и да бъдем уважавани от нашите колеги" – сподели след избора г-н Андрей Ковачев.

Председателството на Европейския парламент, или така нареченото Бюро, е ръководния орган на институцията и се състои от Председателя на Европейския парламент, от неговите 14 заместник-председатели и от петима квестори. Задачата на Бюрото е да изготвя проектобюджета на Европейския парламент, да се занимава с всички административни и организационни въпроси, както и с тези, свързани с персонала. Квесторите отговарят за административните и финансови въпроси, които са свързани с изпълнението на мандата на членовете на ЕП.

С този избор България ще продължи да има свой представител на най-висока позиция в Европейския парламент.

 

< Назад