22.05.2019

Андрей Ковачев: Да се отрича обединена Европа и да се връщаме назад към националните държави е грешно

„На България й трябва ефективна Европа, която да пази границите, да гарантира нашата социална сигурност, да повишава качеството на живот  въз основа на европейската солидарност и не бива да рискуване всичко това като позволяваме да се води антиевропейска кампания“, каза пред директори на училища, детски градини, учители, медицински работници от училищни кабинети  и читалищни дейци в Пещера вторият в листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев.

„Да се отрича обединена Европа и да се връщаме назад към националните държави е грешно. Ако страните в Съюза не са заедно и не приложат на практика българския принцип „Съединението прави силата“, ЕС няма да е конкурентен на САЩ, Индия и Китай във все по-глобализиращата се световна икономика. На срещата бяха засегнати още екологичното възпитание на децата и българските граждани, прекомерната употреба на пластмасови опаковки, привличането и задържането на млади българи от общностите в Молдова и Украйна и пропорционалното и справедливо заплащане на учителския труд.

В тази връзка Андрей Ковачев информира читалищните дейци, учителите и директорите за предстоящата инвестиция на ЕС в размер на 72 млн.лв. за закупуване на 400 нови линейки и реновирането на 237 спешни отделения в страната.

Броени дни преди 24 май Ковачев благодари на българските учители за техния неуморен труд за това да има добри и образовани български граждани.

На срещата присъстваха още народният представител Десислава Костадинова, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и кметът на община Пещера Николай Зайчев.

 

 

< Назад