08.07.2020

Александър Ненков и Николай Стойнев участваха в редовна среща на ГЕРБ-Изгрев

Народният представител Александър Ненков и общинският съветник Николай Стойнев участваха в редовна среща на ГЕРБ-Изгрев. Те обсъдиха предстоящите инициативи и запознаха присъстващите със социалните и икономически мерки, които правителството предприе във връзка с пандемията от COVID-19. Двамата напомниха, че контролът върху спазването на противоепидемичните мерки е от голямо значение и трябва да бъдем отговорни към себе си и останалите.

Координаторът на 23 МИР Александър Ненков изтъкна, че организацията в Изгрев е единна и обединена и продължава активно да работи. Според него ГЕРБ успява да следва успешно евроатлантическите си политики, а благодарение на лидера на партията Бойко Борисов България има висок международен авторитет. Ненков добави, че ЕК е одобрила държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с COVID-19. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми.

По време на срещата общинският съветник Николай Стойнев представи възможностите за безвъзмездна подмяна на отоплителни печки на твърдо гориво по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи", финансиран по Оперативна програма "Околна среда".

 

< Назад