20.03.2015

Младежката безработица сред основните теми в приемната на областният координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров се   срещна със силистренци, по време на организираната от него първа приемна за граждани, провела се на 19 март.2015г.

Битови и социални и лични проблеми поставиха на вниманието на Тодоров силистренци, сред които най-многобройна бе групата на младежите търсещи работа.

В разговорите си с младите хора Тодор Тодоров подчерта, че демографският срив и младежката безработица са стояли винаги, и продължават да стоят на вниманието на управляващите от ПП ГЕРБ. Той припомни също, че при посещението си преди дни в Силистра, евродепутатът Емил Радев заяви, че в Европейския парламент се правят постъпки за намаляване на младежката безработица. Според Тодор Тодоров, един от най-тежките проблеми е, че голяма част от завършилите образованието си младежи, търсейки си работа по специалността обикновено попада под ударите на шуробаджанащината и се чувстват нереализирани. „Следващият ход на този млад човек, търсещ перспектива е да имигрира“ коментира Тодор Тодоров. „Ние от ПП ГЕРБ правим всичко възможно да задържим тази младеж, осигурявайки им работа по програми допълни областният координатор на ПП ГЕРБ Силистра. Според мен, това което се вижда и от желанието на кабинета, достатъчно красноречиво говори само по себе си, какъв път на евро-ориентация е поела България, каза Тодоров и информира, че преди дни с писмо до Областната администрация са разкрити 15 работни места за помощен обслужващ персонал за период от 6 месеца. До март 2015г. са отворени мерките, които се финансират от Републиканския бюджет. За 15 души има вече и договори. Отваря се и „Подкрепа заетост“, която се реализира по ОП „Човешки ресурси“. За 11 договора по българо-германски центрове за професионално обучение са разчетени средства за 2015г.

Приемните на областният координатор на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров, продължават, като според графика, те ще се провеждат всяка седмица, а графикът ще бъде официално обявен.

Тодор Тодоров посочи още, че организирането на приемни дни в Силистра е в изпълнение на ангажимента му към гражданите и ще продължи да се среща с тях всяка седмица

< Назад