26.05.2015

Евродепутатът Емил Радев гостува в Международното френско училище „Шарл Перо” във Варна

Евродепутатът Емил Радев откликна на поканата на Международно френско училище „Шарл Перо” във Варна и се срещна с учениците от III и IV клас, за да отговори на въпросите им за европейските институции. Срещата се състоя по инициатива на класните ръководители Виктория Монева и Никола Гудилие.

Емил Радев запозна децата с механизма на работа на европейските институции, а те от своя страна поставиха множество въпроси относно санкциите, предвидени за държавите-членки на ЕС, които не изпълняват своите задължения. С голям интерес учениците разпитваха за антитерористичните операции, които се провеждат. Не липсваха въпроси и в сферата на икономиката – кога България ще въведе еврото и каква би била тогава стойността на 1 евро спрямо лева. Типично по детски възпитаниците на училището се интересуваха и от времето, което отнема на Емил Радев непрекъснатото пътуване между Варна и белгийската столица, както и езиците, на които говорят евродепутатите в Брюксел и Страсбург. Учениците не скриха удовлетворението си, че чуждите езиците, които активно изучават – френски и английски, са официални в европейските институции и откриват пред тях много нови хоризонти.

„Впечатлен съм от темите, които поставиха децата. Те показаха изключителни познания за възрастта си и завидни умения да анализират събития и ситуации. Срещите с учениците винаги са истинско предизвикателство и носят много положителен заряд”, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и подари на възпитаниците на Международно френско училище „Шарл Перо” значки със знамето на Европейския съюз.

 

 

< Назад