21.09.2022

Борисов в село Зърнево: „Промяната” спря изграждането на 80 км пътища в Община Тервел

Само за 10 години в района са направени инвестиции, които не са били правени за 60 години. „Промяната” спря изграждането на 80 км пътища в Община Тервел. Това заяви на среща в село Зърнево, Добричко, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посети новопостроения ритуален дом в селото и кометира, че Нинова и други са го обвинявали как хвърля пари от джипката, но ето имало е кой да ги намери, за да имате тази зала.  "12 г. при нас токът бе 80 лв., 2,2 лв. горивата, всичко лети с по 10-20-30%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява", допълно Борисов. По думите му тези са ни най-лесните избори, защото наш съюзник са гладът, инфлацията и високите цени.
"Ние знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Ние сме в яма. Как ще издраскаме да излезем? Другите държава забравиха за плана за възстановяване от COVID кризата - похарчиха милиарди евро да си стабилизират хората, а България няма. Година и половина нито един фонд не работи, а бюджетът тегли кредити и лихви. Как се оправя това?", заяви още председателят на ГЕРБ. И посочи, че дългът върви към 50 млрд. лв., които трябва да се връщат. Борисов предпупреди, че това което ще изкарваме с вас ще връщаме за лихви и покриване на кредити на Асен Василев". "Направиха го много умно, като едно време пирамидите. Така както излъгаха българите с пирамидите и партията на "Промяната" излъга. Неслучайно паднаха за 6 месеца. Като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях. Ало-измамници, за това става въпрос", кометира Бойко Борисов..
"Вие сте мъдри хора и всяка домакиня си пази в мазето нещо да има за черни дни. Така и ние пазихме фискалния резерв, 12 млрд. не ги пипахме. Миналата седмица служебното правителство взе заем, те са в капана на Асен Василев. Те нямат пари за пенсиите, затова излязоха с нов дълг", заяви лидерът на ГЕРБ. И се обърна към присъстващите да обяснят на приятелите си колко е трудно да се излезе от кризата. ,,Даже не ги агитирайте. Кажете им: "Ако този път изпуснем ГЕРБ да не ни стабилизират, после не ги търсете", допълни той и обеща, че на финала ще даде всичко от себе си и от експертите, защото партията има най-добрите експерти.
Бойко Борисов заяви, че най-хубавото, което му е донесла партия ГЕРБ, са многото приятели мюсюлмани. "Вече никой не може да се усъмни, че сме партия, която работи за добруването на българските мюсюлмани, доказано с години. Етническата толерантност, разбирателството, това е единственият шанс на България да е силна, мощна и единна”, коментира председателят на ГЕРБ и и припмни, че е бил упрекван за водената добросъседска политика с Турция. Българските турци са тези, които от двете страни на границата гарантират сигурност и просперитет.

Вие показахте, че ГЕРБ е партия, която слуша, чува и изпълнява и решава проблемите на хората. С тези думи се обърна към Борисов кметицата на селото Гюлай Неджиб Бекир и призова хората да върнат ГЕРБ в управлението на държавата, за да спре покачването на цените и да овладеят инфлацията, да върнат стабилността. "Тук има доста земеделци, спомнете си какво бе земеделието преди да дойде ГЕРБ, преди да ни повярват ЕС и ЕК, преди да повярват на г-н Борисов и да започнат да финансират земеделието, разликата е огромна”, добави кметът на Тервел Симеон Симеонов.
Водачът на ГЕРБ-СДС за Добрич Деница Сачева отбеляза, че при посещението си в Тервел на въпрос какво е направил за района Кирил Петков посочил само, че е сменил шефа на полицията. "Така разбират промяната в живота на хората - спряха десетки километри пътища, които бяхме договорили, занимаваха се само как да върнат посредниците в енергетиката, с незаконни арести и как да измислят лъжи и компромати. Мислят, че скандалите и компроматите са промяната", заяви Сачева. Тя подчерта, че ГЕРБ са тези, които са вдигнали пенсиите, а не ПП. "Ние и г-н Борисов въведохме добавките, те просто ги вкараха в пенсиите. Данъчните облекчения също са от нас, само увеличиха добавките за деца с 10 лв. 10 лв. срещу 20% инфлация. Вие решете дали това е полезно", настоя бившата министърка.
Сачева си пожела на 2 октомври "да пенсионираме тази промяна и да ги изпратим в историята". "Да не хабим живота на хората в експерименти и избори, да върнем екипа от хора, които могат да направят България отново просперираща държава", призова тя в Зърнево.

< Назад